piątek, 8 kwietnia 2011

Yerba Mate Cbse Grejpfrutowa Forum Szukaj

Naczynko do picia Yerba Mate, które jest zbudowane z tykwy, jest naturalnym owocem, który powinno się stosownie przygotować, zanim będziemy z niego pić napar Yerba Mate. W środku naczynka, na jego ścianach, znajdują się resztki wysuszonego miąższu tykwy. Trzeba się go pozbyć, dlatego w tym celu przeprowadzamy proces Currado, który oczyści tykwę oraz przystosuje ją do picia.

Proces Currado można wyprodukować w następujący sposób:

Do zakupionego naczynka wykonanego z Tykwy wkładamy wilgotne fusy Yerba Mate, do 3 objętości. Zalewamy naczynie wrzącą wodą także pozostawiamy do nasiąknięcia na 24 godziny. Następnie opróżniamy Matero z fusów i wnikliwie myjemy pod bieżącą wodą. Aby posiadać zapewnienie, że czyszczenie jest dokładne, powinno się małą łyżeczką od herbaty wyskrobać ewentualne resztki miąższu ze ścian tykwy. Następnie sypiemy do Matero susz Yerba Mate i zalewamy go wodą o temperaturze 70 °C – 80 °C. Ta czynność spowoduje, że nasze naczynko przesiąknie aromatem także smakiem Yerba Mate. Po upływie 24 godzin trzeba opróżnić też porządnie wypłukać Matero. Od tej pory możemy przygotowywać Yerba Mate w klasyczny sposób też delektować się jej wspaniałym smakiem także aromatem.

Zobacz także: Yerba Mate Cbse Grejpfrutowa Forum Szukaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz